Podpora
Hitra in kakovostna uporabniška podpora - Splošno

Vsem našim strankam omogočamo hitro in kakovostno uporabniško podporo. Za podporne zahtevke, ki zahtevajo identifikacijo se morate prijaviti v naš sistem TUKAJ, da vas bomo lahko indentificirali.

Klicna telefonska podpora:
Ponedeljek - Četrtek: 9:00 do 16:00
Petek: 9:00 do 15:00
na št. +386 41 581 028, +386 1 256 14 28 (TRENUTNO NE DELUJE)

 

Izven rednih delovnih ur prijava napak preko:
SMS centra na št. +386 41 581 028
E-mail: podpora@webicom.net
Spletni Podporni Center: http://www.webicom.net/prijava-za-stranke
Ponedeljek - Nedelja: 00:00 do 23:59 oz. 24/7/365

Prijava v sistem za podporo

V primeru, da v naš sistem še nikoli niste bili prijavljeni se čisto spodaj prvo registrirajte. Za up. ime vnesite el. naslov s katerim navadno komunicirate z nami ter sami določite geslo. Ko se registrirate se lahko prijavite v sistem za podporo in oddate podporni zahtevek.

V primeru, da ste se že prijavili v naš sistem za podporo vendar se ne spomnite gesla lahko uporabite funkcijo "Pozabljeno geslo" vedeti pa morate s katerim el. naslovm ste prijavljeni.

Prijava

Pozabljeno geslo

Registracija

Zakaj račun pri Webicom.net?

  • Lažje urejanje/dodajanje/brisanje kupljenih storitev
  • Tehnična podpora preko podpornih interakcij
  • Dostop do obsežne baze znanja o uporavljanju s storitvami
  • Obveščanje o stanjih storitev

DEŽURNA SLUŽBA - Vsak dan tudi vikendi in prazniki med 07:00 in 22:00.

Dežurstvo v primeru odpovedi našega sistema oz. nedelovanju katerekoli naše storitve imamo organizirano vse dni v tednu kot tudi nedelje in praznike med 07:00 in 22:00 uro. 

Prijavo nedelovanja izven našega rednega delovnega časa morate prijaviti preko sistema za podporo na naslovu www.webicom.net/podpora lahko pa napako prijavite tudi s SMS sporočilom na GSM številko +386 41 581 028 s tem, da pripišete vaše cpanel uporabniško ime oz. naziv podjetja.

Dežurstvo opravlja le odprave napak na strežniškem omrežju ter nedelovanju kakšnega izmed storitvenih servisev. V času dežurstva ni možno prositi za pomoč pri splošni uporabi našega sistema ali prosti za nasvete oz. opravljati kakršnekoli administrativne zahteve. Le te lahko izven delovnega časa pošljete po el. pošti in bodo obdelane še isti dan v kolikor bo to le mogoče oz. se preložijo na naslednji delovni dan.

Za vse dodatne storitve, ki niso nujne pa bi jih želeli opraviti izven delovnega časa se dogovorimo v naprej.

Nastavitve uporabe piškotkov

Spletno mesto uporablja pišotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih ...

Spodaj so navedeni piškotki, pri katerih lahko upravljate z dovoljenji.

Dovoljenja uporabljenih piškotkov


Google Analytics
Statistika obiska strani