• .si  13,20 €
  • .eu  7,99 €
  • .agency  29,90 €
  • .ai  0,00 €

Cenik – VPS uporabniki

Podražitev za VPS uporabnike z WHM/Cpanel licenco

Od 1.8.2019 za obstoječe uporabnike stopi v veljavo nov model zaračunavanja storitev za VPS uporabnike, ki imajo na svojem VPS strežnku tudi WHM/Capnel. Za nove naročnike sprememba stopi v veljavo že s 1.7.2019. To ne pomeni, da vam bomo takoj po 1.8.2019 začeli obračunavati nov način licenciranja, to začnemo šele po pretečenem 1 letu od dneva zadnjega podaljšanja licence tako, da nekaterim se bo nov sistem začel obračunavatu že zelo kmalu nekateri pa imate še slabo leto časa predno za vas nastopi nov način obračunavanja. Če ste se odločili za mesečno licenco pa boste nov obračun prejemali že od 1.8.2019 dalje.

Cena VPS strežnikov se sama po sebi ne spremeni tako, da če imate pri nas le VPS brez Cpanel kontrolne plošče lahko vse skupaj ignorirate saj se za vas ne spremeni popolnoma nič. Uporabniki, ki imajo za svoj VPS kupljeno še licenco WHM/Cpanel pa bodo po novem v večini primerov žal morali za podaljšane licence plačati precej več kot do sedaj. Pri novem modelu licenciranja sta bistveni dve stvari in sicer prva je, da se licence razlikujejo po tem koliko cpanel računov lahko imate pod določeno licenco in druga je, da ne omogočajo več letnih licenc ampak samo še mesečne.  Pri nas nismo nikoli prodajali več kot 1 letno licenco, ker tudi Cpanel ni ponujal daljšega obdobja. V kolikor smo kdaj komu popustili pri prošnjah za plačilo za več let bo s to spremembo vseeno potrebno doplačati razliko, ki bodo prejeli obračun po novem sistemu po pretečenem 1 letu od dneva zadnjega podaljšanja licence.

Kot smo omenili se licence razlikujejo po dovoljenem številu cpanel računov in sicer ponujajo 3 licence. Spodaj predstavljamo nov cenik s strani Cpanel-a in pa zaenkrat le predvidene cene, ki jih bomo mi zaračunavali našim strankam, če se bomo z  cPanel, L.L.C.  uspešno dogovorili za NOC partnerstvo glede na to, da imamo kar veliko licenc. Nove licence so:

Licenca Admin: Ta licenca dovoljuje le do 5 cpanel računov in mesečno stane 20 USD (preračunano na leto  je to 240 USD) oz. naša prodajan cena bo predvidoma 15 EUR + DDV. Če imate na vašem VPS strežniku 5 ali manj samostojnih računov se cena licence ne bo bistveno spremenila od dosedanje cene vseeno pa zvišanje znaša od 10% do 20% dosedanje cene.

Licenca Pro: Ta licenca dovoljuje do 30 cpanel računov in mesečno stane 30 USD (preračunano na leto  je to 360 USD) oz. naša prodajan cena bo predvidoma 23 EUR + DDV. Če imate na vašem VPS strežniku 30 ali manj samostojnih računov se cena licence zviša za približno 100% od dosedanje cene.

Licenca Premier: Ta licenca dovoljuje do 100 cpanel računov in mesečno stane 45 USD (preračunano na leto  je to 540 USD) oz. naša prodajan cena bo predvidoma 35 EUR + DDV. Če imate na vašem VPS strežniku 100 ali manj samostojnih računov se cena licence zviša za približno 150% dosedanje cene, če jih imate pa več kot 100 pa je odvisno koliko jih imate in preračunajte tako, da pomnožite vse cpanel računa nad 100. 
PRIMER V PRAKSI: Recimo, da imate 125 cpanel računov. V tem primeru bo dodaten strošek za presežene račune 25 x 0,15 EUR + DDV, kar znese 3,75 EUR + DDV. Če vzamemo ta primer bi mesečno plačevali vse skupaj za licenco in presežene cpanel rčune 38,75 EUR + DDV.

Glede na to, da čakamo še nekaj odgovor lako pride še do manjših popravkov cen. Če bo prišlo do dodatnih sprememb vas bomo naknadno obveščali.  Da ne bomo predolgi z dodatnimi pojasnili vas vabimo, da preberete še nekoliko daljšo razlago in naše mnenje  o vsem skupaj na povezavi https://www.webicom.net/cpanel-licenciranje-dolga/, če imate še kakšno vprašanje. Če želite lahko licence plačujete naprej tudi sami in ni pogoj, da jih plačujete nam. Če boste licence plačevali sami lahko to storite na povezavi https://cpanel.net/pricing/ vendar se bomo probali izboriti za dodaten popust in vam omogočiti ceno licenc po zgoraj omenjeni ceni, ki je nižja od cene za končne kupce.

Kaj drugi menijo o tem direktno na Cpanel forumu: https://forums.cpanel.net/threads/announcing-account-based-pricing.656071/
Kaj drugi menijo o tem WebHostingTalk forumu: http://www.webhostingtalk.com/showthread.php?t=1770316

NASVET KAKO LAHKO ZNIŽATE STROŠEK
Zaenkrat so edine opcije, da znižate stroške za vašo WHM/Cpanel licenco sledeči:
– Preglejte in izbrišite vse cpanel račune, ki niso več aktivni oz. jih ne potrebujete
– Preverite, če lahko kakšne cpanel račune združite v smislu, da kakšno domeno, ki jo gostite kot samostojen cpanel račun prestavite v drug cpanel račun kot dodano domeno in tako zmanjšate število cpanel računov za enega in na ta način dosežete nižjo licenco.
– Razmislite o VPS strežniku s kakšno drugo kontrolno ploščo (s strani Webicom-a zaenkrat preverjamo Directadmin ali Interworkx obstajajo pa tudi brezplačne kot recimo Virtualmin, Vesta ali pa ISPconfig vendar bo trajalo še kar nekaj mesecev da bomo lahko naredili konkretne teste) vendar v tem primeru potrebujete precej lastnega znanja, da sami urejate VPS strežnik oz. lahko to delamo mi ali nekdo drug proti plačilu vendar je potem že vprašanje ali je smiselno izvesti tako spremembo saj bo prinesla dodatne stroške, ki so lahko tudi precej visoki in boste na koncu na istem kot če pristanete na CPanel pogoje oz. lahko vas vse skupaj stane še precej več.
– Verjamite nam, da ta zadnja opcija nam je najmanj všeč vendar pa so nas nekateri o tem že sami vprašali zato jo predstavljamo tukaj kot zadnjo možnost, če bi vam slučajno ustrezala. Če je za vas nov sistem Cpanel liceniranje preveč zahteven in ne bi želili več sami upravljati s VPS strežnikom lahko ponudimo prehod vaših strank k nam in vam za to ponudimo provizijo. Na ta način ne boste imeli nobenega dela več, ker pa ste nam predali stranke boste za to vedno nagrajeni. Več o sistemu po katerem bi dobivali provizijo si lahko preberete na povezavi https://www.webicom.net/ostale-storitve/zasluzek-partnerstvo/ oz. nas lahko kadarkoli kontaktirate in vprašate vse, kar vas zanima. Mi si samo ne želimo, da zaradi CPanel fiasca kdorkoli dokončno preneha s polovanjem in ta način vam vseeno omogoča še naprej nek dodaten zaslužek.1523