• .si  13,20 €
  • .eu  7,99 €
  • .agency  29,90 €
  • .ai  0,00 €

Politika piškotkov

Kaj so piškotki?

Piškotek je majhna datoteka, ki se v ozadju naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Odvisno od vrste piškotka lahko na podlagi tega spletna stran “prepozna” obiskovalca in mu bolj optimalno prikazuje stran kot recimo shranjene artikle v košarici ali a določene artikle postavlja v ospredje si zapomne gela za hitrejši vstop in podobno. Lahko pa je piškotel le trenuten za čas seje obiska in ne beležni nekih posebnih podatkov le podatke v trenutni seji obiska in se po tem, ko zapustite spletno stran avtomatsko izbriše.

Sam piškotek ne vsebuje vaših osebnih informacij vendar pa se na vaš računalnik shrani majhna tekstovna datoteka, ki vsebuje podatke o življenjski dobi piškotka, ime strežnika (ime domene) in generirano unikatno ID število. Pri naslednjem obisku tega spletnega mesta spletna stran preveri in pridobi vsebino piškota. Spletna stran prepozna uporabnika in na podlagi informacij izboljša uporabniško izkušnjo.

Katere piškotke uporablja spletno mesto WebiCom?

Spletna stran www.webicom.net trenutno ne uprablja nobenega piškotka, ki bi beležil ali hranil vaše podatke ali navade spletnega brskanja.

Izklop piškotkov za vse spletne stran

Piškotke lahko popolnoma izbrišete oziroma onemogočite z nastavitvami v vašem brskalniku. Navodila se nahajajo v sekciji pomoč vašega brskalnika. V primeru, da boste piškotke popolnoma izključili, vam morda kakšna izmed funkcionalnosti na spletni strani ne bo delovala.