• .si  13,20 €
  • .eu  7,99 €
  • .agency  29,90 €
  • .ai  0,00 €

REGISTRACIJA DOMENE .COM

Domene .com že za

15.80/leto

POIŠČI SVOJO .com DOMENO


Uporabnost domene: Domena .com je bila ustanovljena leta 1985 kot ena izmed prvih domen. Gre za izpeljanko iz besede commercial, kar nakazuje na uporabo v tržne namene. Sprva so to končnico registrirale same trgovine oziroma trgovska podjetja. Primerna je za globalno poslovanje.

Osnovne informacije o domeni:: Danes je ena izmed najbolj priljubljenih in najpogosteje uporabljenih domen, saj jo uporablja že več kot 120 milijonov podjetij in posameznikov. Z domeno je sprva upravljalo ministrstvo ZDA za obrambo, danes pa z domeno upravlja podjetje Verisign preko registrarjev, ki so akreditirani s strani ICANN-a. (ICANN je neprofitna organizacija, ki koordinira globalni DNS). Za domeno ni možna reklamacija ali vračilo denarja tudi, če se zmotite le pri eni črki.

Pogoji za registracijo: Domeno s končnico .com lahko registrira vsak prebivalec sveta. Nima posebnih pogojev.

Po izteku veljavnosti: Domena na dan, ko ji izteče veljavnost preneha delovati. To pomeni, da preneha delovati spletna stran in el. pošta ter morebitne poddomene, če so bile uporabljene. Lastnik domene mora domeno podaljšati v roku 12 dni od njenega izteka in je v tem času edini upravičen do podaljšanja domene. Po pretečenem roku 12 dni od izteka domene nastopijo dodatni stroški za povrnitev domene. Še vedno je stari lastnik edini upravičen, da domeno pridobi nazaj vse do 30-tega dne po izteku vendar mora doplačati pristojbino za ponovno aktivacijo domene v višini 100 EUR. Po preteku 30 dni domena pade v nedefiniran status in pridobitev domene za starega lastnika je negotova.

Prenos domene s končnico .com: Za prenos domene mora lastnik domene pri trenutnem registrarju domeno postaviti v status UNLOCK in pridobiti avtorizacijsko kodo za prenos, ki jo posreduje novemu izbranemu registrarju. Prenos domene je končan v roku 5 do 7 dni. V primerih, ko je domena nova, je bila pred kratkim prenešena med registrarji ali pa so se domeni pred kratkim zamenjali lastniški podatki je prenos možene šele 60 dni od zadnje takšne akcije oziroma spremembe.


Cenik .com domene

Obdobje
(leto)
Registracija
(enkratni znesek)
Podaljšanje
(za 1 leto)
Prenos in podaljšanje
(za 1 leto)
1 leto 15,80 € 16,80 € 16,80 €
2 leti 31,60 € 33,60 € opcija ni možna
3 leta 50,40 € 50,40 € opcija ni možna
4 leta 67,20 € 67,20 € opcija ni možna
5 let 82,50 € 82,50 € opcija ni možna
10 let 160,00 € 0,00 € opcija ni možna

Enostavno do vseh domen sveta

Nudimo registracijo in prenos domen za več kot 40 končnic

Omogočamo registracijo za več kot 40 domen (tld) za več kot 30 držav celotnega sveta. V primeru, da katere od domen nimamo na seznamu, nam pošljite povpraševanje in jo bomo uvrstili na seznam.

Registriraj domeno

Zakaj domeno registrirati pri nas?

  • Enostavna in avtomatizirana registracija domen
  • Avtomatska aktivacija domene takoj po plačilu
  • Ponujamo brezplačni WHOIS sistem.
  • Registracija domen po nizkih cenah

Whois zaščita zasebnosti

Nudimo varovanje osebnih podatkov lastnika domene (whois privacy policy) za vse domene, katere to omogočajo.

Prenesi domeno zdaj