• .si  13,20 €
  • .eu  7,99 €
  • .agency  29,90 €
  • .ai  0,00 €

Vse o VPS gostovanju


BREZPLAČNO ZA VSAKEGA NAROČNIKA VPS STREŽNIKA
– Osnovna namestitev Linux OS ob letnem predplačili. Pri večjih VPS paketih že ob polletnem predplačilu.
– Brezplačna namestitev pri nas kupljene licence WHM/Capnel po sistemu “na ključ”. Konfiguracija omrežnih nastavitev tako, da strežnik dobite že delujoč in odziven na internetu.
– 1x brezplačen IP (IPv4) in na zahtevo vam lahko dodelimo še 100 brezplačnih števik IPv6


PLAČLJIVE STORITVE PO NAROČILU
– Upravljanje vašega VPS strežnika = 30 EUR + DDV mesečno
– Telefonska podpora za krizno intervencijo (vsak dan tudi vikendi in prazniki od 06:00 do 00:00) = 100 EUR + DDV
– Kloniranje vašega VPS strežnika 2 x tedensko po ceni 1,5 EUR mesečno za enoto 10GB (primer 100GB = 15 EUR/mesečno)
– Pomoč pri odpravljanju napak na operacijskem sistemu, spletnih straneh, namestitev aplikacij … plačilo po dogovoru

Brezplačno ob naročilu VPS strežnika:
- Osnovna namestitev Linux OS ob letnem predplačilu oz. pri nekaterih paketih že pri polletnem predplačilu (glej spodaj seznam katere)
- Pri nas kupljeno WHM/Cpanel ali CloudLinux licenco vam namestimo brezplačno.
- V primeru pri nas kupljene WHM/Cpanel licence ponujamo brezplačno osnovno podporo pri reševanju osnovnih težav na nivoju operacijskega sistema do 1 ure mesečno.
- Našim narčnikom večinoma brezplačno pomagamo namestiti linux skripte
- 1x javni statični IP (IPv4) ali več brezplačnih IP-jev (IPv6)

Doplačljive možnosti ob naročilu VPS strežnika:
– Več staitčnih javnih IP številk (IPv4) po ceni 3 EUR/mesečno za en IP
– Osnovno vzdrževanje VPS strežnika (glej spodaj razlago)
– Sistemska pomoč v primeru težav ali nadgradenj
– Monitoring servisov na strežniku
– Selitev spletnih strani/aplikacij iz drugih strežnikov na vaš VPS strežnik
– dodaten ali večji disk od ponujenih v že predstavljenih paketih VPS
– dodaten disk, ki se namesti kot posebna arhivska particija na vaš VPS
– dodaten ram ali procesorska moč
– nakup ali najem raznih licenc kot so WHM/Cpanel, CloudLinux, Windows
– nakup SSL certifikatov

RAZLAGA BREZPLAČNIH STORITEV

1. Osnovna namestitev: Namestimo vam operacijski sistem po vaši želji iz spodnjega seznama. Namestimo osnovni sistem z vsemi potrebnimi mrežnimi namestitvami, da je strežnik viden v svetovnem spletu. Brezplačno nameščamo CentOS, FreeBSD, Fedora, Red Hat, SUSE, Ubuntu. V to namestitev niso vključene dodatne zahteve kot recimo apache strežnik, mysql strežnik, php, perl itd..

2. WHM/Cpanel namestitev: V primeru, da ste licenco kupili pri nas je namestitev popolnoma brezplačna. Prav tako vam sočasno namestimo LAMP (Linux Centos,Apache,mysql,php) po vaših željah vendar znotraj kompatibilnosti cpanela. Cpanel ima že vključene številne distribucije RPM-jev in pred namestitvijo se pogovorimo katere verzije potrebujete in tako tudi uredimo. Z WHM/Cpanel licenco vam strežnik v celoti brezplačno pripravimo za takojšnjo uporabo na spletu tako, da lahko takoj začnete gostiti svojo spletno trgovino ali drugo spletno aplikacijo oz. spletne strani. Vsem, ki VPS strežnik potrebujete za spletne strani, spletne aplikacije ali druge oblike naprednih spletnih storitev definitivno PRIPOROČAMO WHM/Cpanel sistem.

3. WHM/Cpanel uporabniki imajo 2 uro brezplačne osnovne podpore na leto: V osnovno podporo se štejejo vse nadgradnje sistema, odpravljanje težav v primeru nedelovanja LAMP – Linux sistema, apache, php, mysql, perl…, nadgradnja servisov, php-ja… do mere, ki jo v tistem trenutku podpira WHM/Cpanel. Nudimo tudi osnovno pomoč pri prenosu spletnih strani od drugje na vaš VPS strežnik. V primeru, da se preseže 2 ure (neizkoriščene ure se NE PRENAŠAJO v naslednje leto)  se za vse dodatno porabljene ure obračunavajo ure po ceniku za sistemskega tehnika ali sistemskega inženirja.

4. Namestitev Virtualmin:  Namestitev vključuje tudi AMP (Apache,mysql,php) v takšni obliki kot to ponuja zadnja stabilna verzija Virtualmin-a. Več o Virtualminu najdete na povezavi http://www.virtualmin.com/.

CENIK DODATNIH STORITEV

1. Statični namenski IP mesečno 3 EUR – Lasten IP lahko potrebujete za certifikat ali druge vrste individulno prisotnost na netu.

2. Osnovno vzdrževanje mesečno 30 EUR – Osnovno vzdrževanje do 2 ure dela mesečno (neizkoriščene ure se NE PRENAŠAJO v naslednji mesec) obsega redne posodobitve operacijskega sistema.  Odprava napak na delovanju osnovnih funkcij strežnika kot so delovanje apache strežnika, mysql strežnika, cpanel kontrolne plošče in podobno. NE VKLJUČUJE odprave napak na aplikacijah, skriptah in drugih sistemov, ki ste jih sami namestili.

3. Ura sistemskega inženirja 1 = 65 EUR + DDV – Sistemsko pomoč lahko naroči kdorkoli ne glede na to ali že posluje z nami ali ne. Najmanjši obračunski interval je 0,5 URE. Ura sistemske pomoči za kupce osnovnega vzdrževanja znaša -50% redne ure sistemskega inženirja.

4. Ura sistemskega tehnika = 45 EUR + DDV – Pomoč sistemskega tehnika lahko naroči kdorkoli  ne glede na to ali že posluje z nami ali ne. Najmanjši obračunski interval je 0,5 URE. Ura za kupce osnovnega vzdrževanja znaša -50% redne ure sistemskega tehnika. Pomoč sistemskega tehnika se šteje tudi v primeru prenosa spletnih strani/aplikacij ali drugih sistemov od drugod na vaš VPS strežnik. V primeru bolj zahtevnih prenosov se lahko obračuna ura sistemskega inženirja vendar se pred posegom dogovorimo kakšne vrste težavnost se obračuna.

RAZŠIRITVENE MOŽNOSTI ZA VPS:
enote po 10 GB SSDdisk za sistem = 2 EUR DDV/mesečno
enote po 10 GB trdi disk disk za arhiv = 1,5 EUR DDV/mesečno do 100 GB nad 100 GB 1 EUR/mesečno na enoto 10 GB (v to skupno spada tudi prostor za izdelavo Clon-a vašega VPS-ja)
enote po 1 Ghz procesorske moči = 1,25 EUR/mesečno
enote po 1 GB RAM = 2,5 EUR/mesečno (na te cene upoštevamo oz. dodamo tudi enake popuste kot pripadajo VPS-jem, če gre za nekaj mesečna, polletna ali letna predplačila)
Clon VPS-ja se obračunava 1x 1,5 EUR na 10GB  prostora trdih diskov. Recimo clon za VPS OSNOVNI 1 stane 8x 1,5 EUR = 12 EUR mesečno za VPS z 80GB velikim diskom. Clon pomeni prednost v primeru, da se pokvari fizični strežnik vam garantiramo priklop Clon VPS strežnika na drugem fizičnem strežniku.

OPOMBA: Maksimalne možne kapacitete brez dodatnega dogovora na en VPS so 160 GB disk na particijo, 8 Ghz procesorske moči, 8 GB RAM-a. V primeru, da potrebujete večje kapacitete predvsem RAM in procesorsko moč je potreben individualni dogovor. Da lahko garantiramo dodeljena sredstva vsakemu virtualnemu strežniku moramo v ozadju imeti dovolj kapacitet fizičnih strežnikov, ki pa so omejene zato tudi iz naše strani potrebujemo plan nadgradenj naše strojne opreme v primeru, da nenadoma potrebujete večje količine sistemskih sredstev za vaš VPS.

KAKO JE Z VARNOSTNIMI KOPIJAMI VPS-ja PRI VAS?
V osnovi ne delamo varnostih kopij vašega VPS-ja ali podatkov na njem. V prvi vrsti je to prepuščeno vam. Lahko pa pri nas naročite ali clon vašega VPS-ja ali pa druge oblike varnostih kopij. Odvisno kakšne vrste varnostnih kopij potrebujete lahko ponudimo različne kombinacije zato za za vse vrste varnostnih kopij nimamo univerzalnega cenika in ceno dosežemo na podlagi dogovora oz. vaših zahtev. Imam pa recimo cenovno zelo ugodno rešitev z sistemom za varnostne arhive po ceni 100GB = 18 EUR/Leto kamor lahko pretakate varnostne arhive iz vašega VPS strežnika več na povezavi Next Cloud Backup  Cena za izdelavo Clon-a vašega VPS-ja je odvisna od velikosti diskovnega polja in cene se gibljejo za enote po 10 GB trdi disk za arhiv = 2 EUR/mesečno do 100 GB nad 100 GB 1 EUR/mesečno na enoto 10 GB. Ena od zelo razširjenih oblik, ki jih naši naročniki najemajo je, da dokupijo dodaten disk za arhive, ki se ga namesti na vaš VPS kot particijo za arhiv in potem sami izvajajo arhiviranje podatkov na ta dodaten disk. Ta dodaten disk pa je iz naše strani vključen iz fizično ločenih diskovnih polj kot je nameščen VPS, kar pomeni, da v primeru hude okvare VPS-ja lahko kasneje, ko se namesti nov VPS priključimo nazaj dodaten disk z arhivi in se obnovijo podatki. Ta način je sicer nekoliko zamuden v primeru, da bi res prišlo do hudih težav vendar je najcenejši in zlata vredni podatki so pri roki